skip to Main Content

Clinic ‘Trainen met lactaat’

Het gebruik van lactaatgegevens tijdens trainingen wordt steeds populairder. De manier waarop de 'de Noren' lactaatmetingen gebruiken om hun trainingen bij te sturen en evalueren maakt veel mensen nieuwsgierig. In deze clinic maak je kennis met deze manier van trainen, zie je wat jouw lactaatwaardes zijn en leer je wat deze waardes je te zeggen hebben. De resultaten vertalen we in tips hoe je jouw training nog beter kunt uitvoeren.  
Clinic: Duurtraining, lactaat en intensiteit

Deel 1: de praktijk

De clinic ‘Trainen met lactaat’ bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het doen van een training. Dat kan op de fiets (op je eigen smarttrainer en fiets), op de loopband of op de atletiekbaan, maar ook gewoon op de weg. Voor het zwemmen kan de clinic in het zwembad worden georganiseerd. Je doet je training op de manier en intensiteit waarop je deze normaal zelf doet. Tijdens de training worden jouw lactaatwaardes bepaald. Samen met de andere gegevens bespreken we deze in deel twee van de clinic.

Deel 2: de theorie

Na het praktijkgedeelte starten we met het nader uitleggen van het doel van jouw training. Daarin bouwen we op de aerobe en anaerobe stofwisseling die samen de energie genereren die je nodig hebt tijdens trainingen en races. Lactaatwaardes geven inzicht in de manier waarop jij getraind bent en geeft handvatten hoe je jouw training zo nauwkeurig en dus ook zo effectief mogelijk kunt uitvoeren. Niet te langzaam en niet te hard, maar precies op het niveau waarmee je het gewenste trainingseffect behaald.

Als voorbeeld een low intensity training. Daarbij ontwikkel je je aerobe systeem, verbeter je je vetverbranding, verhoog je het aantal aerobe enzymen en verbeter je de werking van je mitochondriën en verhoog je je capillarisatie. Dat betekent wel dat je je die training goed moet uitvoeren. Als je daar alvast meer over wilt weten, lees dan de blog ‘Hoe verbeter ik mijn duurtraining’.

Op basis van de metingen en observaties van de duurtraining die je in deel 1 hebt gedaan leggen we de toegevoegde waarde uit van lactaatmetingen en krijg je feedback op jouw training.

Voor wie is training met lactaat?

‘Trainen met lactaat’ is voor triatleten, hardlopers en duursporters die nog meer rendement uit het duurtraining willen halen.

Tijdsduur en plaats

De clinic ‘Trainen met lactaat’ duurt een dagdeel (vier uur). De opzet:

– introductie en uitleg (15min)

– deel 1: 90-120min praktijk: het doen van de training

– pauze: 30min (douchen + omkleden)
– deel 2: bespreking training, feedback en tips & tricks (90min)

De clinic kan worden gegeven op locatie. Het is ook mogelijk de locatie van de clinic door 3in1Sports te laten organiseren. Neem daarvoor contact met ons op.

Wat kost de clinic?

De kosten van een clinic zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is vijf, het maximum aantal dertig. De prijs wordt bepaald op basis van onderstaande staffel.
05-09 personen: basistarief €200 + €25pp
10-20 personen: basistarief €250 + €20pp
21-30 personen: basistarief €400 + €15pp

Andere diensten

Trainer Bert Flier

Personal coaching

Bij Personal Coaching word je één op één door Bert Flier begeleid en heb je toegang tot alle kennis van 3in1Sports

Lees meer...

calendar Maak afspraak
Inspanningstest Fietsen

Inspanningstest

Tijdens een inspanningstest stellen we je metabole profiel op en bepalen we je belastbaarheid en trainingszones.

Lees meer...

calendar Maak afspraak
Notitieblok, Pen En Laptop

Coachgesprek

Heb je een trainingsinhoudelijke vraag die je graag één op één wilt bespreken met een expert? Boek dan een coachgesprek.

Lees meer...

calendar Maak afspraak
Bootcamp Munt

3in1sports bootcamp Utrecht

Sluit je aan bij de 3in1Sports Bootcamp in Utrecht en werk aan je fysieke en mentale fitheid!

Lees meer...

calendar Maak afspraak
Run In The Morning

Trainingsschema

Na de intake en inspanningstest schrijven wij jouw trainingsschema van minimaal 12 en maximaal 20 weken.

Lees meer...

calendar Maak afspraak
Back To Top