skip to Main Content

Bij 3in1Sports kan je een inspanningstest laten doen om jouw metabole profiel op te stellen. Tijdens een steeds zwaarder worden inspanning meten we je lactaat, hartslag, snelheid en wattage en vertalen die in een testrapport. Daarin staan jouw fysiologische sterktes en zwaktes, je trainingszones en ons advies voor de opbouw van je trainingen. Klik hier om te zien hoe onze op lactaatmeting gebaseerde inspanningstest wordt vertaald naar een trainingsprogramma.

Of je nu professional bent of beginnend sporter, man of vrouw, oud of jong: een inspanningstest is voor iedereen die beter wil begrijpen hoe belastbaar je bent en welke trainingszones en welk type trainingen je gaan helpen om zo goed mogelijk te presteren op het moment en evenement waarop jij op je best wilt zijn.

Een inspanningstest kan je op elk moment van het jaar afnemen.

De eerste test doe je bij voorkeur aan het begin van je opbouw naar het wedstrijdseizoen, zodat je na je rustperiode weet vanwaar je start. De tweede test doe je drie tot vier maanden erna, om het effect van je trainingen te beoordelen en input te geven voor de volgende twee tot drie maanden tot aan je piekwedstrijd.

Mocht je gedurende het jaar tegen een trainingsplateau oplopen, of na een ziekteperiode twijfelen over je belastbaarheid (denk aan de ziekte van lyme of corona), dan kan een op lactaatmeting gebaseerde inspanningstest inzichtelijk maken wat er aan de hand is en hoe je het best je trainingen weer kunt oppakken.

3in1Sports biedt inspanningstesten aan voor lopen en fietsen. Op aanvraag zijn testen voor andere sporten en voor groepen mogelijk. De looptest doe je op de loopband. Voor de fietstest gebruiken we de Tacx Neo 2T, zodat we je op je eigen fiets kunnen testen.

Tijdens de test meten we je lactaat, hartslag, snelheid (looptest) en wattage (fietstest). Die gegevens interpreteren we en vatten we samen in een testrapport. Daarin vind je:

 • je metabool profiel
 • je hartslagzones
 • je snelheidszones (lopen) en wattagezones (fietsen)
 • je geadviseerde trainingsopbouw naar je piekwedstrijd, inclusief uitleg, zodat je zelf of met behulp van je coach je testresultaten kunt doorvertalen naar je trainingsprogramma

Je kunt ook 3in1Sports vragen je Persoonlijk Trainingsschema op stellen. Of meld je aan voor Personal Coaching.

Een inspanningstest kost € 149 (inclusief 21% BTW).

  Naam:

  E-mail:

  Jouw bericht:

  Back To Top