skip to Main Content

3in1Sports stelt zich voor.

Bert Flier en Tabitha Flier-Dingjan vormen het 3in1Sports team.

Profielfoto studio Facet - Bert - smaller

Bert Flier

Hoofdtrainer

Profielfoto studio Facet - Tabitha - smaller

Tabitha Flier-Dingjan

Hoofdtrainer

Bert Flier | Hoofdtrainer | 27-11-1972 | Motto: Sport is de belangrijkste bijzaak van het leven

Bert Flier - Hoofdtrainer 3in1Sports

Ik ben triatleet sinds 1990. In de periode 1991-1998 studeer ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam bedrijfskunde en Japankunde. Van 1998 tot 2003 doe ik promotie-onderzoek  op het onderwerp strategische vernieuwing. Dat onderwerp boeit me, maar belangrijker nog is dat ik in die tijd kan leven voor de sport. Het levert me een besttijd op de hele triathlon op van 8u28 (Almere 2000) en twee Nederlandse titels (Almere 2001 en 2002). Tot ik er in 2003 in Brazilië, met Hawaii-kwalificatie als professional binnen handbereik, achter kom dat ik de passie voor triathlon helemaal kwijt ben. Ik stap uit en weet niet of ik ooit nog zal sporten.

Het plezier keert terug en ik leer te sporten vanuit mijn gevoel. Dat leidt tot twee Nederlandse titels op de offroad triathlon (2007 en 2010). In die periode werk ik bij Boal als projectdirecteur. Een baan die me op het lijf geschreven lijkt. Een zware burn-out, eind 2010, doet me beseffen dat ik in deze baan ver over mijn grenzen ben gegaan. Een paar maanden later zeg ik mijn baan op en start 3in1Sports. Zonder business plan, zonder marktonderzoek. Op mijn manier, vanuit mijn overtuiging en passie. Ik zie het als Gods leiding dat mijn leven zo is gegaan. De burn-out was zwaarder dan welke triathlon dan ook en wil ik nooit meer meemaken. Tegelijk is het de periode in mijn leven die ik voor geen goud had willen missen. Omdat dat mij de zet heeft gegeven me vrij te worstelen van de verwachtingen van anderen en van het onjuiste zelfbeeld dat ik had. Na mijn burn-out heb ik Tabitha leren kennen. Zij inspireert mij, daagt me uit en leert me vol overgave te leven. In oktober 2013 zijn we getrouwd.

In de periode januari 2016 – januari 2020 wonen we in Ethiopië, waar we leiding geven aan Alfa Farm. Samen met drie andere Nederlanders en vijftig Ethiopiërs verzorgen we de vierhonderd Nederlandse koeien die zijn ingevlogen om de lokale melkveesector vooruit te helpen. We wonen in Debre Zeit, onder de rook van Addis Ababa, op 1900 meter hoogte. Ik geniet van het klimaat en de schitterende loop- en mountainbiketrails, kan blijven zwemmen in het 50-meter buitenbad en in het vlakbij gelegen Babogaya meer. Geïnspireerd door de Ethiopische hardlopers doe ik in april 2019 een poging tot een snelle marathon in Rotterdam, die na 25 kilometer op een tempo van 2u36 eindigt in een wandeltocht.

Samen zijn we gepassioneerd van voeding. Dat betekent dat we, als het even kan samen, naar de markt gaan voor verse, eerlijke producten. Daarmee koken we samen (een beetje Bert en heel veel Tabitha). Smaakexplosiebommen, en ook nog eens supergezond. Idealiter smullen we de maaltijd naar binnen onder het genot van een goede film. Ik lees veel en schrijf graag.

Mooiste resultaten
2001 en 2002: NK hele triathlon (Almere)
2000 en 2007: 3e NK hele triathlon (Almere)
2006: 2e overall hele triathlon Almere
2001: 10e overall IM Zuid-Afrika
2007: 13e overall IM Lanzarote + IM Hawaii
2007 en 2010: NK offroad triathlon (Monster en Kijkduin)
2010: 1e halve triathlon Allgäu
2011: 3e NK halve triathlon (Didam)
2012: NK Masters (Heerenveen)
2013: 4e NK halve triathlon (Didam) en NK Masters hele triathlon (Almere)
2023: PR marathon – 2u38:59 (Blog: Hoe loop je een PR op de marathon)

Tabitha Flier-Dingjan | Hoofdtrainer | 10-02-1976 |

Ik ben een duizendpoot die breed is ingesteld en ervan houd met mensen te werken. Mijn sportachtergrond is squash: ik heb jarenlang in de topcompetitie in Nederland gespeeld, doe dat nog steeds wanneer ik in Nederland ben en focus me in Ethiopië op het tennis. Als vrouw van Bert heb ik natuurlijk ook een triathlon gedaan: een 1/8 in het voorprogramma van Ironman Kalmar in Zweden. Dat vond ik zo leuk dat ik zei: ik wil ook een Ironman doen.

Ik ben opleidingskundige en heb die functie  jarenlang met veel plezier bij de politie in Amsterdam gedaan. Na een reeks aanvullende opleidingen ben ik in 2010 mijn eigen bedrijf begonnen: Lijftime. Van mijn cliënten hoor ik dat ik goed kan luisteren en de vragen stel die een verdiepend bewustwordingsproces in gang zet. Naast voedingscoaching geef ik trainingen in ‘een vitaal leven leiden’ en levensinvulling. Ook verzorg ik trainingen bij bedrijven en kerken op het gebied van communicatie, zelfbewustzijn en mentale vitaliteit.

Voor 3in1Sports verzorg ik de voedingscoaching. Tijdens de stages ben ik verantwoordelijk voor de keuken en is mijn doel van elke maaltijd een feest te maken: smaakvol, gezond en vol goede ingrediënten, zodat je na de stage extra geïnspireerd thuis de keuken in zal gaan.

Back To Top