skip to Main Content

Dit jaar geen witte Kerst, maar wel een witte Pasen. Tijdens de 3in1Sports Kerststage hebben we getraind in korte broek. Tijdens de Paasstage, waarvoor we in het Centre Cyclise Remouchamps verblijven, vriest het ’s nachts dat het kraakt en vallen er overdag regelmatig sneeuwbuien. Terwijl ik dit opschrijf besef ik me dat dit niet aangenaam klinkt. Toch zijn we hier
IMG_1252fantastisch aan het trainen. Voor de fietstraining zijn we al gauw een kwartier bezig met de kledingkeuze en het aankleden. Als ware het een Noordpoolexpeditie, zo bereiden we ons voor. Samen met het kiezen van slimme routes het klimmen en safe dalen telkens met elkaar afwisselen maakt dat we toch makkelijk aan de vier uur fietsen kunnen komen. Grote avonturen maken we hier (gelukkig!) niet mee. Het ‘spannendste’ moment is wanneer we tijdens het infietsen naar de traditonele Rosier-test rijden we plots een trailwedstrijd infietsen. Het ziet er listig uit, maar we kunnen ons door de meute heen manoeuvreren en uiteindelijk gewoon de test rijden. Het lopen in de witbesneeuwde bossen achter het CCR is magnifiek. Lopen in een winters Anton Pieck-schilderij, zo voelt het. Op maagdelijk witte sneeuw waar wij de eerste voetstappen in mogen zetten.

Zwemmen doen we in het binnenbad van Spa. Met uitzicht op het bevroren 50 meter buitenbad. Met de GOPR0259sleutel van het zwembad in ons bezit is het pure luxe om in dit Paasweekend zelf de tijden te kunnen kiezen. En, we hebben het hele bad voor ons. Dat maakt dat we dit weekend drie keer anderhalf tot twee uur kunnen zwemmen en de tijd hebben om te werken aan de techniek, video-opnames te maken en de Critical Swim Speed test te doen. Een 400 en 50 meter waarbij er heel geconcentreerd wordt gezwommen en er serieuze tijden worden neergezet. Kijk maar naar de video bovenaan hoe het eraan toegaat tijdens de 50 meter.

Hoe wordt er getraind? Vooral veel en op een lage intensiteit. Werken aan de basis dus. Een moyenne van vijf uur per dag is de regel. Tussendoor wordt er goed gerust. Tabitha kookt non-stop de meest fantastische maaltijden. Want gegeten wordt er. De koude maakt dat de groep als een roedel hongerige wolven aan tafel verschijnt. De keuken is ingericht op zo’n 3.500 kCal per persoon per dag. Daar hebben we nu niet voldoende aan. Exact weet ik het niet, maar ik denk dat de  gemiddelde calorie-inname tussen de 4.000 en 4.500 kCal ligt.

Nog een dag te gaan met daarin de Rik Verbrugghe Classic en nog eens een zwemtraining. Heb er zin in!

Back To Top